Patvirtinta nauja LT rinktinės sudarymo tvarka

Vasario 6 dienos posėdyje Federacijos valdyba patvirtino naują LT rinktinės sudarymo tvarką. Tvarka labai supaprastinta – į rinktinę patenka žaidėjai ir žaidėjos, kurių PDGA reitingas aukščiausias likus 4 mėnesiams iki varžybų (arba anksčiau, jei varžybų organizatoriai reikalauja rinktinės sudėties anksčiau). Taip pat nustatyti kriterijai tam atvejui, jei kandidatų PDGA reitingas būtų lygus. Patvirtintą tvarką galite rasti šio puslapio Federacijos skyriuje, poskyryje “Rinktinė”.

Naujoji tvarka pakeitė ankstesnę, patvirtintą klubų atstovų susirinkime dar, berods, 2018, pagal kurią rinktinės kandidatų reitingas skaičiuotas pagal jų rezultatus Lietuvos čempionatuose ir Taurės varžybose. Ši tvarka, be savo sudėtingumo, turėjo dar tokį trūkumą, kad žaidėjas, praleidęs kurį nors čempionatą dėl objektyvių priežasčių, prarasdavo daug įskaitinių taškų ir faktiškai netekdavo galimybės užimti vietą rinktinėje. Net jei toks žaidėjas būtų aukštesnio PDGA reitingo nei kiti kandidatai.

Kita susijusi naujiena – vasario 20 dieną Federacijos valdyba apsvarstė LDGF šių metų biudžetą ir nusprendė beveik visas laisvas lėšas (900 Eur) skirti rinktinės kelionei į Kroatijoje vyksiantį Pasaulio komandinį čempionatą padengti.

Tokia parama (po 100 Eur vienam rinktinės nariui) dengia tik apie ketvirtį žaidėjų išlaidų. Gera žinia, kad šiemet starto mokesčiai bus padengti iš lėšų, kurias Skraidančiojo disko federacija (dar prieš LDGF įkūrimą) gavo iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos už Lietuvos diskgolfo rinktinės pasiekimą (11ą vietą) 2010 m. Pasaulio komandiniame čempionate. Kita vertus, galvojant apie ateitį, matyti, kad norint rimčiau paremti rinktinės veiklą, Federacijai reikia galvoti, kaip gauti daugiau pajamų.

Šiaip ar taip, ir dalinis rinktinės išlaidų padengimas yra didelis žingsnis į priekį. Iki Federacijos įkūrimo, iki licencijų tvarkos įvedimo (pagrindinės Federacijos lėšos yra iš licencijų mokesčio), Lietuvos rinktinė į varžybas važiuodavo savo asmeninėmis lėšomis. Išimtis buvo tik 2016 metai, kai Lietuvos rinktinės žaidėjų dalyvavimą 2016 metų Europos čempionate iš dalies finansavo Vilniaus diskgolfo klubas, skyręs 500 Eur.

.

.

.

.