2021 metų Europos diskgolfo čempionate – rekordinė Lietuvos žaidėjų komanda

Po trijų metų pertraukos Čekijoje rugpjūčio 11-14 dienomis vyks 2021 m. Europos diskgolfo čempionatas. Nepaisant sudėtingų saugumo reikalavimų dėl pasaulyje siaučiančios pandemijos, čempionate dalyvaus apie 300 žaidėjų iš 26 Europos šalių.

Lietuvos diskgolfo rinktinė Europos čempionate

Pats svarbiausias diskgolfo turnyras Europoje pirmą kartą surengtas 1997 metais Stokholme, Švedijoje, o šiemetinis turnyras jau bus 13 istorijoje. Čempionatas bus vykdomas dvejuose diskgolfo parkuose, įrengtuose netoli Konopištės pilies, Benešovo mieste.

Lietuvos komandą sudarys net 9 žaidėjai – tai didžiausia kada nors Europos čempionate dalyvaujanti Lietuvos diskgolfo rinktinė. Atvirame pogrupyje (tarp 101 dalyvio) varžysis vilnietis, daugkartinis Lietuvos čempionas Gabrielius Gricius ir Linas Strelkauskas iš Jonavos. Moterų divizione (tarp 38 dalyvių) Lietuvai atstovaus geriausia šalies žaidėja Mireta Jurgelevičiūtė.

Dar 6 žaidėjai dalyvaus skirtinguose amžiaus divizionuose: vyrų virš 40 metų – Darius Gricius, vyrų virš 50 metų – Raimondas Mikalkėnas ir Miroslavas Jurgelevičius. Jaunimo divizionuose turėsime tris žaidėjus: Ieva Navickaitė varžysis merginų grupėje, o Andrius Patruševas ir Titas Kartanas – vaikinų.

Šie metai Lietuvos diskgolfui ypatingi – 8 šalies diskgolfo klubai susijungė ir įkūrė Lietuvos diskgolfo federaciją. Tai padėjo suburti ir gausiausią Lietuvos rinktinę Europos čempionate.

Svarbu pažymėti, kad prie Lietuvos diskgolfo rinktinės dalyvavimo čempionate svariai prisidėjo ir Lietuvos diskgolfo federacijos partnerė Lietuvos skraidančiojo disko federacija.

5 svarbūs dalykai apie čempionatą pagal Udisc – https://udisc.com/blog/post/5-reasons-to-follow-the-european-disc-golf-championships

Mykolas Krasnickas

.

.

.

.